Ecommerce Day 2018

Že 7. Ecommerce Day 2018 konferenca bo 14. novembra v Ljubljani v enem dnevu udeležencem ponudila vpogled v najnovejše trende in analize s področja spletnega nakupovanja, sodobna ecommerce znanja in zakonodajne novosti, ki jih bodo predstavili vrhunski mednarodni in slovenski govorci. Zaključek konference predstavlja podelitev nagrad najboljšim spletnim trgovcem v okviru tekmovanja Spletni trgovec leta 2018. Zgodnje prijave potekajo do 31. oktobra. 

Ujemite Early Bird popust – samo do 31. 10.! »

Ecommerce Day je največji dogodek o spletnem nakupovanju v regiji, ki vsako leto poteka v Sloveniji in na Hrvaškem. Prihajajoča konferenca bo že 7. zapored v slovenskem prostoru. Na letošnjem dogodku pričakujemo več kot 300 udeležencev, med katerimi bodo spletni trgovci, predstavniki ecommerce podjetij in drugi strokovnjaki s področja spletnega poslovanja.

Razumevanje kakšna izhodišča imamo v globalni konkurenci, kakšni so najnovejši trendi in nakupne navade potrošnikov je ključno za razvoj poslovanja na spletu v letu 2019. Na konferenci Ecommerce Day 2018 bodo udeleženci dobili vpogled v stanje trga in spoznali nove ecommerce rešitve.

Bogat konferenčni program sestavlja več kot 15 vrhunskih predavateljev s področja spletne prodaje, marketinških inovacij, transformacije plačilnih sistemov, razvoja novih poslovnih modelov in vstopa na tuje trge.

Z nami bodo:

 • Jaroslav Snajdr | The Boston Consulting Group (BCG), (CZ),
 • Ludek Drnec | DHL Express, (CZ),
 • Kaspars Drikis | RTB House SA, (LV),
 • Luka Gabrovšek | Mastercard
 • Jure Knehtl | Vigoshop,
 • Dejan Krivec | Funky,
 • Matej Fugina | Perunika,
 • Aleksander Kotnik | Mehanizacija Miler,

če naštejemo le nekatere.

Seznam potrjenih govorcev najdete na spletni strani dogodka. »

Po znanje, ideje in nove kontakte

Lani se je konference udeležilo več kot 250 udeležencev, med katerimi je bilo kar 96 % spletnih trgovcev ali predstavnikov ecommerce podjetij.

Udeleženci konference so povedali:

“Najboljša ecommerce konferenca v Sloveniji, kjer boste dobili ogromno informacij in super nasvetov, kako postati hitrorastoče ecommerce podjetje.”

– Rok Hrastnik, Skupina Sensilab

“Na konferenci dobite znanje o zadnjih trendih, o tem, kako doseči kupce na novih platformah in kako biti korak pred konkurenco.”

Iva Soldo, Bamboo Lab

“Osrednja konferenca na področju spletne prodaje v regiji. Je hub znanja in izkušenj.”

 Matjaž Robinšak, Valicon

Kdo so najboljši spletni trgovci v letu 2018?

Zaključek konference predstavlja podelitev nagrad najboljšim slovenskim spletnim trgovcem. O zmagovalcih v 17 tekmovalnih kategorijah bodo odločili spletni kupci, ki ocenijo svoje zadovoljstvo, ter ekipa strokovnjakov, ki opravi oceno tehnične skladnosti spletnih trgovin z EU standardi varnega nakupovanja na spletu. Finaliste v posamezni kategoriji dodatno oceni še 20-članska, mednarodna strokovna komisija.

Z Early Bird popustom prihranite 80 € – samo do 31. 10.! »

Priložnosti, ki jih odpira spletna trgovina v 2018

Spletni trg v Sloveniji je v velikem porastu. Indeks rasti Statističnega urada RS kaže 30-40% letno rast spletne trgovine, ki je dejansko najbolj dinamičen segment trgovine v Sloveniji z ogromnim potencialom za rast.

Lanski rezultati raziskave so pokazali, da pogostost spletnega nakupovanja v Sloveniji iz leta v leto narašča. Po podatkih spletne raziskave Shopper’s Mind Slovenija za leto 2017, redno spletno nakupuje že 6 od 10 uporabnikov spleta, medtem ko le desetina še nima izkušnje s spletnim nakupovanjem.

Spodaj je navedenih nekaj ključnih ugotovitev lanskoletne raziskave:

 • V zadnjem letu je za 6 odstotnih točk naraslo število spletnih kupcev v starosti 35 do 44 let.
 • Več kot 90 % spletnih kupcev pravi, da jim je pri nakupovanju pomembna dobra nakupna izkušnja.
 • Slovenci na spletu nakupujemo že v praktično vseh glavnih blagovnih skupinah, najpogosteje gre za izdelke s področja računalništva in elektronike, mode, lepote ter opreme za dom. V primerjavi z lani so najbolj zrasle kategorije pohištva, orodja in pripomočkov za vrt, pisarniške in šolske opreme ter igrač in otroške opreme.
 • V primerjavi z letom 2016 se je delež kupcev, ki so zadnji nakup opravili na mobilnem telefonu, povečal za 60 odstotkov in sedaj se na mobilnih napravah zaključi že skoraj petina vseh spletnih nakupov.
 • Čeprav še vedno prevladuje plačilo po povzetju, je to v primerjavi z lani upadlo za 11 odstotkov, plačevanje s kreditno kartico pa je naraslo za 15 odstotkov. Pri zadnjem nakupu je eno od oblik kartičnega plačila uporabila že skoraj polovica spletnih kupcev!
 • • •

Več informacij na:

Sanja Gorjan, PR & Marketing Specialist, Shopper’s Mind Slovenija, E: sanja.gorjan@ceneje.si, T: (0)70 855 858

O podjetju:

Ceneje d.o.o. že več kot 10 let upravlja vodilne spletne platforme za primerjalno nakupovanje v regiji: Ceneje.si, Jeftinije.hr, Idealno.rs in Idealno.ba. Ceneje je od leta 2018 del skupine Heureka, ki je največja skupina spletnih primerjalnikov izdelkov z več kot 50 milijonov obiskov mesečno v srednji in vzhodni Evropi ter prisotna v devetih državah. Podjetje Ceneje upravlja z blagovno znamko Shopper’s Mind, ki je namenjena razvoju spletne trgovine v regiji. Pod njenim okriljem v Sloveniji (sMind.si) in na Hrvaškem (sMind.hr) nastajajo ecommerce rešitve, med katerimi so najbolj prepoznane oznaka zaupanja CERTIFIED SHOP®, konferenca Ecommerce Day in tekmovanje Spletni trgovec leta.

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

Z več kot pol milijarde uporabnikov, ki vsak mesec obiščejo Pinterest, in osupljivimi 10 milijardami ustvarjenih boardov po vsem svetu, se lahko strinjamo, da je Pinterest postal glavno središče za iskanje navdiha. Sedaj pa je Pinterest svojim uporabnikom še...
Figma UI  Ena najbolj izpostavljenih tem letošnje konference je bila vpeljava umetne inteligence (v nadaljevanju UI) v orodje.  Samodejno ustvarjanje dizajna: z enostavnim vnosom besedila je mogoče ustvariti oz. generirati mockup uporabniškega vmesnika za spletno stran ali aplikacijo. Ta funkcija naj...
Razumeti moramo jezik UI (umetne inteligence) ...  Kako sploh UI deluje pri generiranju vsebin? V enostavnih besedah, umetna inteligenca deluje na osnovi obsežnih jezikovnih modelov, ki se učijo iz ogromnih količin podatkov. Ti modeli uporabljajo algoritme za analizo besedil in...