Potrebujemo več navdiha in ne le nadgradnje znanja

Na Slovenskem oglaševalskem festivalu sem bila prvič. Kljub temu dejstvu pa nisem ravno novinka v marketinškem poslu in se redno udeležujem dogodkov in izobraževanj, marsikaj tudi preberem in sem na tekočem s trendi iz branže. Zato mi je bilo noro všeč, da je bil SOF zastavljen tako, da so v programu kraljevale inspiracije. Namreč verjamem, da v obilju dostopa do informaciji in odprtega izobraževanja potrebujemo predvsem to, inspiracijo, navdih, pobudo ali muzo, če želite. Informacije, novosti in neke nadgradnje lahko dobimo povsod drugje. Zame zmaga človek, njegova izkušnja in pot v obeh pomenih besede. Torej kot prehojena pot in kot pot, ki se prelije, ko se trudiš dobro opraviti neko delo.

Za vse večne iskalce navdiha

Ne skrivam navdušenja nad programom SOF-a in vseh vzporednih, neformalnih dogajanj, ki so udeležence držale pokonci oba dneva od jutra do večera. Sicer se pogosto navdušujem nad dogodki, kjer so ljudje, hrana, pijača in dobra glasba, ampak nisem ena tistih, ki nekritično hvali vse in vsakogar. Zastavljen program je res ponudil nekaj za vsakega. Govorci, predavatelji in gostje so bili izbrani premišljeno, name pa so velik vtis pustili: Matej Rimanić, režiser in TikTok kreator, Matej Mohorič, profesionalni kolesar, Matej Podobnik, vodja komunikacij pri Outfit7, Erik Kessels, umetnik, oblikovalec in nizozemski kustos, Milena Jakovljević, strateška direktorica pri DROM agency in drugi. Ni naključje, da jih je bila večina predstavljena v sklopu inspiracij.

Najprej zaupajmo sebi

Tema 31. SOF-a je bila, komu zaupati v dobi digitalizacije, ki je bila predstavljena iz treh različnih zornih kotov. Prisluhnili smo vsebinam, ki raziskujejo širši vpliv naše industrije na družbo, debatam, ki odpirajo vprašanja o digitalizaciji ter kreativnim praksam domačih in tujih ustvarjalcev, ki so z nami delili svoje vizije. Skupni imenovalec vseh navdihujočih pogovorov je zagotovo zaupanje v samega sebe, čemur sledijo še know-how, kreativnost, izvirnost, strategije in trdo delo. Seveda ni vse tako črno-belo, saj gre za edinstvene kombinacije teh elementov, ki nato vodijo do odličnih rezultatov. Tako se Matej Mohorič kolesarskih dirk loti strateško, na podlagi dobrega poznavanje fizike, centrifugalne in centripetalne sile ter tudi nenehnega eksperimentiranja. In verjame, da bo s konstantnim vložkom v treninge in z drznimi spusti prišel do stopničk na tekmovanjih.

Izkoristi svoje napake

Erik Kessels pravi, da popolnost ni ravno najboljše izhodišče za ustvarjanje novih idej. Ta izjava me je fascinirala, saj vsi nenehno stremimo k popolnosti, ki pogosto nima nobene zveze z resničnostjo in vodi le do razočaranj tako s strani potrošnika kot tudi naročnika. Nekoč mi je nekdo rekel, da česar ne moreš skriti, raje poudari in nizozemski umetnik ima podoben pristop k svojemu delu in projektom. Da ne gre za tako napačno razmišljanje, mu potrjujejo številni. Revija Time ga je imenovala za vizualnega čarovnika in Vogue Italija za sodobnega antropologa.

Odkrivanje nekonvencionalnih poti

Velika inspiracija je zagotovo tudi Milena Jakovljevič, ki je pred desetimi leti s sestrami ustanovila agencijo in vedno poskuša razmišljati drugače, dlje. Zase pravi, da se tako pri delu kot v življenju polni z odkrivanjem novih, nekonvencionalnih poti, ki so ji prinesle že več kot 40 domačih in tujih nagrad. Sama obožujem uspešne ženske in jih podpiram na poti, ki so si jo izbrale. Na festivalu jih je bilo veliko, vsaka s svojo zgodbo, izkušnjo. Naj se na naslednjem SOF-u predstavi še več navdihujočih žensk, ki zagotovo ne bodo v navdih le ženskam, temveč prav vsem.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Letos junija so nam pri Googlu predstavili novo oglaševalsko akcijo za ustvarjanje povpraševanja, ki so jo obogatili s funkcijo umetne inteligence za lažje doseganje še boljših rezultatov. Avgusta smo jo s pomočjo beta verzije že lahko preizkusili, od oktobra...
V našem članku smo pod drobnogled že vzeli Canvo in nekatere programe podjetja Adobe. Tokrat pa predstavljamo še eno zanimivo orodje iz Adobove skupine programov - spletno aplikacijo Adobe Express. Adobe Express vključuje osnovna orodja za urejanje slik in videov...
Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo. Figma je eno najboljših...