Prihaja Instagramova največja posodobitev doslej – Video v živo

Če ste bili presenečeni že ob tem, ko je Instagram uvedel svojo novo storitev Instagram zgodbe (Stories), potem vas bo nova posodobitev spet ujela vsaj malo nepripravljene. Instagram se je namreč odločil, da bo svojim uporabnikom ponudil novost – video v živo (Live Video). Pri Instagramu so storitev najprej testirali, sedaj pa bo postala postopoma dostopna za vse uporabnike aplikacije. Uporabniki v ZDA lahko video v živo že uporabljajo, v ostalih državah po svetu, pa naj bi bila storitev dostopna v prihajajočih tednih.

Instagram je novost oznanil že pred časom. S tem je aplikacija postala bolj podobna Snapchat-u kakor Facebooku, ki je sicer lastnik Instagrama. Video v živo namreč po predvajanju izgine, podobno kot tudi na Snapchatu deljene vsebine po določenem času uporabnikom niso več na voljo.

Kako bo videti video v živo?

Live Video oziroma Video v živo bo zavzelo precej pomembno mesto v sami aplikaciji. Uporabnik bo tako lahko v zgornjem delu aplikacije, kjer se nahajajo Instagram zgodbe (Stories) videl, ko bo nekdo, kateremu sledi, delil video v živo. Nekateri uporabniki bodo o tem, da je nekdo začel z videom v živo, dobili tudi obvestilo, in sicer na podlagi algoritma, ki bo določil, kateri sledilci bi bili za živo video objavo najbolj zainteresirani. Prav tako bo uporabnik obveščen o videu v živo od vseh tistih uporabnikov, katerim sledi in ima zanje vklopljena tudi obvestila za nove objave. Povrh vsega se bodo videi v živo pojavljali tudi v razdelku »razišči« (explore), kjer je doslej aplikacija uporabniku ponujala slike in video objave uporabnikov, ki bi ga nemara zanimali. Uporabniki, ki bodo uporabili video v živo, bodo označeni z »Live«, tako da bodo sledilci zlahka prepoznali tiste vsebine, ki se predvajajo v živo.

Med predvajanjem videa v živo, bodo uporabniki video lahko tudi komentirali in označili srce, če jim bo videno všeč. Za Instagram premik k predvajanju vsebin v živo gotovo pomeni največjo spremembo doslej, prav tako pa se aplikacija očitno vse bolj pomika proti storitvam, ki jih je doslej ponujal le Snapchat. Instagram se tako na veselje nekaterih in na žalost drugih vse bolj spreminja – iz aplikacije za deljenje fotografij tako postaja vse bolj podoben Snapchatu. In glede na vse dosedanje napore, da bi svojim uporabnikom ponudili podobne storitve, kakor Snapchat, lahko v prihodnje najverjetneje pričakujemo še kakšne novosti  v tej smeri. Nekateri so tako Instagramu zamerili že njihovo storitev Instagram zgodbe, ki je po mnenju mnogih samo kopija Snapchatove storitve, čas pa bo pokazal, kako bodo med uporabniki sprejeti novi videi v živo.

Pri Instagramu so svojo odločitev za novost pojasnili s tem, da želijo z videi v živo uporabnikom pomagati pri povezovanju s prijatelji, družino in ostalimi sledilci v tem trenutku – tu in zdaj. Pojasnili so tudi, da se Live Video na Instagramu razlikuje od podobne storitve na Facebooku, saj bodo na Instagramu deljeni posnetki po določenem času izginili.

Poleg novosti na področju videa, pri Instagramu pripravljajo še eno novost, in sicer na področju pošiljanja neposrednih sporočil posameznim uporabnikom ali skupinam. Vsebina, ki jo bo uporabnik poslal na tak način, bo namreč po nekem času izginila. S tem želijo po navedbah Instagrama uporabnikom olajšati komunikacijo, jo narediti bolj naravno, spontano in brez nepotrebnih pritiskov.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Letos junija so nam pri Googlu predstavili novo oglaševalsko akcijo za ustvarjanje povpraševanja, ki so jo obogatili s funkcijo umetne inteligence za lažje doseganje še boljših rezultatov. Avgusta smo jo s pomočjo beta verzije že lahko preizkusili, od oktobra...
V našem članku smo pod drobnogled že vzeli Canvo in nekatere programe podjetja Adobe. Tokrat pa predstavljamo še eno zanimivo orodje iz Adobove skupine programov - spletno aplikacijo Adobe Express. Adobe Express vključuje osnovna orodja za urejanje slik in videov...
Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo. Figma je eno najboljših...