Prihaja 17. SEMPL – konferenca medijskih trendov

26. in 27. novembra 2015 se bo v Portorožu že 17-ič odvila konferenca medijskih trendov SEMPL, ki pomeni mednarodno uveljavljen izobraževalni dogodek, kjer se vsako leto predstavi aktualne medijske trende v jadranski regiji in primere dobre prakse. Konferenca bo gostila priznane ugledne mednarodne govorce, namenjena pa bo odkrivanju aktualnih trendov in novosti v medijih, marketingu in komuniciranju. V okviru SEMPL-a bodo organizirane tudi praktične delavnice s področja učinkovitosti oglaševanja, na katerih se bodo obiskovalci lahko tudi preizkusili.

17. SEMPL bo v svoji maniri zbujen, zvedav, zmagovalen in seveda zabaven. V dveh dnevih se bo tako v Portorožu izvedelo vse, kar se o aktualnih dogajanjih na področju medijske komunikacije da izvedeti. Na večer prvega dne konference bo podeljena tudi nagrada za medijske presežke leta – Sempler.

Program 17. konference SEMPL

26. 11. 2015: Večna pravila marketinga in prilagodljivost v dobi hitrih sprememb

 • Cathey Armillas (ameriška marketinška strateginja bo spregovorila o zmagovitih pravilih oglaševanja, o katerih piše v svoji knjigi Večna pravila marketinga: 9 načinov in pol, da vas ljudje vzljubijo)
 • Phil Shaw (vodja digitalnega in inovacijskega oddelka v britanskem raziskovalnem podjetju Ipsos Connect bo pojasnil, kako lahko blagovne znamke v dobi informacijskega preobilja sploh vzbudijo pozornost ljudi)
 • Les Binet (strokovnjak za učinkovit marketing iz londonske agencije Adam&Eve DDB bo povedal, kaj v oglaševanju deluje in kaj ne)
 • pogovor Marjana Novaka (direktor in odg. urednik Marketing Magazina) in Srđana Šaperja (ustanovitelj in direktor srbske oglaševalske agencije I&F McCann Grupa)
 • Dr. Max Mckeown (britanski strokovnjak za inovacije in strategije, pisatelj in raziskovalec bo predaval o tem, da so spremembe neizbežne, napredek pa ne in o tem, kako pomembno se je hitro prilagajati spremembam)
 • Mats Persson (glavni operativni direktor danskega podjetja Adform bo govoril o izzivih blagovnih znamk v današnjem času)
 • pogovor »Največ tvegaš, če ne tvegaš« s Cathy Armillas, Mats Persson in Matt Longstaff (pomočnik kreativnega direktorja pri londonski agenciji AKQA), z moderatorko Barbaro Modic (direktorica agencije Pristop Media)
 • večerna podelitev nagrad Sempler za najboljše medijske strategije leta v Adriatik regiji.

27. 11. 2015: Avtomatizacija oglaševanja in pričakovanja oglaševalcev do medijev (in obratno)

 • Daniel Knapp (višji direktor britanske raziskovalne hiše IHS bo govoril o revoluciji marketinške avtomatizacije, ki pomeni spremembe v razmerju moči ter ima vpliv tudi na prihodnji razvoj medijev)
 • Niall Hogan (izvršni direktor britanskega podjetja Integral Ad Science bo razkril nasvete, kako je moč nadzirati kvaliteto spletnih medijev in se posvetil spletnim prevaram)
 • Robert Čoban (soustanovitelj in predsednik srbske revijalne založniške hiše Color Press Group bo spregovoril o tem, ali je pričakovanje oglaševalcev do medijev preveliko)
 • Maximiliam Münch (mladi nemški fotograf in strokovnjak za družbeno omrežje Instagram bo občinstvu predstavil ključne razlike med običajno oglaševalsko kampanjo in uspešno akcijo na družbenem omrežju  Instagram)
 • Mike Bevans (britanski direktor marketinga za oglaševalske produkte pri Yahoo bo govoril o obvladovanju množice podatkov za doseganje večje učinkovitosti)
 • Matt Longstaff (pomočnik kreativnega direktorja pri londonski agenciji AKQA bo konferenco zaključil z razmislekom o kreativnosti na robu mogočega).

5 praktičnih delavnic

Praktične delavnice o učinkovitem oglaševanju bodo potekale vzporedno z glavnim programom konference. Prvi dan konference bodo potekale delavnice o  učinkovitem mobilnem oglaševanju (Saša Stankovič, strokovnjak za spletne strategije, Pro Media Group), delavnica o orodju Google Tag Manager (Zorin Radovančević, projektni vodja za spletni marketing in e-trgovoni, Escape) in delavnica o naprednem Facebook oglaševanju (Nika Papić in Tilen Šali, slovenska digitalna agencija Ideaz).

Drugi dan konference bosta na sporedu še dve delavnici: delavnica o tem, kako postati zvezda na družbenem omrežju LinkedIn (Brigita Lazar Lunder in Tadej Rovtar) in delavnica o ključnih pravilih za učinkovito televizijsko oglaševanje (Nataša Mohorč Kejžar, direktorica podjetja Ipsos Slovenija).

Za celoten program si oglejte spletno stran konference SEMPL.

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

V dobi, ko so vsi dogodki, počitnice, druženja in celo obroki ovekovečeni na družbenih omrežjih, nas pogosto lahko obišče občutek, da nekaj pomembnega zamujamo ali da gre drugim bolje od nas. Pa so ti posamezniki tudi v resnici bolj...
Zagotovo ste že naleteli na ilustracije z gumijastimi okončinami živih barv, ki spremljajo animacije, oglase in še kaj bi se našlo. Če jih še niste, boste sedaj zagotovo bolj pozorni nanje. Gre za obuditev Corporate Memphis stila, ki v...
Pri pripravi marketinških strategij in načrtovanju kampanj se dandanes marketinški strokovnjaki še vedno držijo štirih ključnih vodnikov, tako imenovanih štirih P-jev marketinga: Product (izdelek), Price (cena), Place (mesto/kraj) in Promotion (promocija).   Idejno zasnovo za koncept Marketing Mixa – katerega del...