Top 10 YouTube oglasov meseca aprila

Na aprilski lestvici desetih najbolj gledanih YouTube oglasov dominira podjetje Apple, ki je s svojimi oglasi zasedlo kar štiri mesta od desetih in tako skupaj zbralo kar 15,6 milijonov ogledov. Applovi oglasi za Apple TV, iPhone 6s in za ozaveščanje javnosti o avtizmu so tako skupaj zasedli skoraj polovico mest na lestvici najbolj gledanih YouTube oglasov meseca aprila.

Apple je s svojimi oglasi tako uspelo zasesti drugo, četrto, peto in deveto mesto na lestvici, pri čemer velja še posebej izpostaviti ganljiv video oglas »Dillan’s Voice«, s katerim so podprli mesec ozaveščanja o avtizmu. Po podatkih YouTube-a naj bi bili tako znamki Apple in Clash of Clans edini, katerima je uspelo v samo enem mesecu zasesti toliko mest na lestvici. Med ostalimi v mesecu aprila izstopa še video oglas znamke Gatorade z naslovom »Dear Peyton«, v katerem so počastili nedavno upokojenega profesionalnega igralca lige NFL (National Football League), Peytona Manninga. Čeprav je bil oglas predvajan šele 28. aprila, torej konec meseca, je v samo 3 dnevih dosegel 8. mesto na lestvici s kar 3 milijoni ogledov v treh dneh.

Skupno je top 10 YouTube oglasov v mesecu aprilu doseglo kar 37,8 milijonov ogledov, kar z drugimi besedami pomeni za kar 42,8 milijonov gledanih minut.

Na vrhu lestvice je oglas znamke Nike

Kljub temu, da je torej aprilu dominiral Apple s svojimi oglasi, pa se je na prvo mesto lestvice vendarle uvrstil Nike z oglasom »Conductor«, ki si ga je v enem mesecu skupno ogledalo 6,5 milijonov ljudi. V njem slavni upokojeni ameriški NBA igralec Kobe Bryant dirigira občinstvu, ki niso ravno Bryantovi navijači. Oglas se zaključi s slavnim Nikovim oglasnim sporočilom: »Just do it« – pa tudi, če navijači medtem glasno skandirajo »I hate you!«.

Na drugo mesto se je torej uvrstil Applov oglas za Apple TV »Father Time«, ki je skupno dosegel 5,3 milijona ogledov, kar je kar dober milijon ogledov manj kakor Nike-ov oglas na prvem mestu. Tudi v tem oglasu ima eno izmed glavnih vlog Kobe Bryant, v ospredju pa je prikaz, kako je videti televizija prihodnosti.

Tretje mesto je zasedel oglas FIA Formula E Championship z oglasom »Leap of Faith: Damien Walters Backflip Over Speeding Formula E Car«. Ta oglas si je v mesecu april na YouTube ogledalo 5 milijonov gledalcev. Video je občinstvo najverjetneje navdušil z adrenalinsko in drzno akrobacijo Damiena Waltersa, ki s salto nazaj preskoči formulo, ki pelje s povprečno hitrostjo 100 km/h.

Na ostala mesta na lestvici so se uvrstili še: Apple (»Dillan’s Voice«) s 4 milijoni ogledov, kateremu je na petem mestu tesno sledil njihov oglas za iPhone (»iPhone 6s – Onions«) s 3,9 milijoni ogledov. Na šestem mestu je nato video znamke Zapata Racing »Flyboard Air Test1«, ki si ga je ogledalo 3,7 milijona gledalcev. V nadaljevanju lestvice so še LG Mobile Global z oglasom »LG G5 : Jason Statham Commercial«, ki ga je v aprilu videlo 3,2 milijona ljudi, nato pa sledi Gatorade z že omenjenim oglasom »Dear Peyton« in 3 milijoni ogledov. Na repu lestvice sta še enkrat Apple z oglasom »iPhone 6s – Timer – Behind The Scenes« (2,4 milijona ogledov) in Organic Valley z videom »Organic Balance: Real Morning Report«, ki ga je v aprilu videlo 780.000 ljudi.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Diggit  – konferenca, ki jo zaznamujejo digitalni trendi in inovacije v svetu oglaševanja – je letos že desetič zapored postregel z zanimivim naborom mednarodnih govorcev, prevladujoča tematika pa je bila umetna inteligenca, ki nas spremlja že skoraj na vsakem...
Pot tržnemu komuniciranju na družbenih omrežjih je tlakoval Facebook ob koncu leta 2006, ko je predstavil možnost oglaševanja na omrežju in postal dostopen tudi splošni javnosti. S hitrim pridobivanjem novih uporabnikov je hkrati spodbudil tudi razvoj in rast drugih...
Med priznanimi strokovnjaki s področja digitalnega marketinga, ki bodo letos izbirali najboljše digitalne projekte v Sloveniji, je spet tudi Maja Šorli Jakin, izvršna direktorica agencije za digitalni marketing W3B. “Sodelovanje v žiriji WEBSI vidim kot izjemno priložnost, da lahko aktivno...