Top 10 YouTube oglasov meseca aprila

Na aprilski lestvici desetih najbolj gledanih YouTube oglasov dominira podjetje Apple, ki je s svojimi oglasi zasedlo kar štiri mesta od desetih in tako skupaj zbralo kar 15,6 milijonov ogledov. Applovi oglasi za Apple TV, iPhone 6s in za ozaveščanje javnosti o avtizmu so tako skupaj zasedli skoraj polovico mest na lestvici najbolj gledanih YouTube oglasov meseca aprila.

Apple je s svojimi oglasi tako uspelo zasesti drugo, četrto, peto in deveto mesto na lestvici, pri čemer velja še posebej izpostaviti ganljiv video oglas »Dillan’s Voice«, s katerim so podprli mesec ozaveščanja o avtizmu. Po podatkih YouTube-a naj bi bili tako znamki Apple in Clash of Clans edini, katerima je uspelo v samo enem mesecu zasesti toliko mest na lestvici. Med ostalimi v mesecu aprila izstopa še video oglas znamke Gatorade z naslovom »Dear Peyton«, v katerem so počastili nedavno upokojenega profesionalnega igralca lige NFL (National Football League), Peytona Manninga. Čeprav je bil oglas predvajan šele 28. aprila, torej konec meseca, je v samo 3 dnevih dosegel 8. mesto na lestvici s kar 3 milijoni ogledov v treh dneh.

Skupno je top 10 YouTube oglasov v mesecu aprilu doseglo kar 37,8 milijonov ogledov, kar z drugimi besedami pomeni za kar 42,8 milijonov gledanih minut.

Na vrhu lestvice je oglas znamke Nike

Kljub temu, da je torej aprilu dominiral Apple s svojimi oglasi, pa se je na prvo mesto lestvice vendarle uvrstil Nike z oglasom »Conductor«, ki si ga je v enem mesecu skupno ogledalo 6,5 milijonov ljudi. V njem slavni upokojeni ameriški NBA igralec Kobe Bryant dirigira občinstvu, ki niso ravno Bryantovi navijači. Oglas se zaključi s slavnim Nikovim oglasnim sporočilom: »Just do it« – pa tudi, če navijači medtem glasno skandirajo »I hate you!«.

Na drugo mesto se je torej uvrstil Applov oglas za Apple TV »Father Time«, ki je skupno dosegel 5,3 milijona ogledov, kar je kar dober milijon ogledov manj kakor Nike-ov oglas na prvem mestu. Tudi v tem oglasu ima eno izmed glavnih vlog Kobe Bryant, v ospredju pa je prikaz, kako je videti televizija prihodnosti.

Tretje mesto je zasedel oglas FIA Formula E Championship z oglasom »Leap of Faith: Damien Walters Backflip Over Speeding Formula E Car«. Ta oglas si je v mesecu april na YouTube ogledalo 5 milijonov gledalcev. Video je občinstvo najverjetneje navdušil z adrenalinsko in drzno akrobacijo Damiena Waltersa, ki s salto nazaj preskoči formulo, ki pelje s povprečno hitrostjo 100 km/h.

Na ostala mesta na lestvici so se uvrstili še: Apple (»Dillan’s Voice«) s 4 milijoni ogledov, kateremu je na petem mestu tesno sledil njihov oglas za iPhone (»iPhone 6s – Onions«) s 3,9 milijoni ogledov. Na šestem mestu je nato video znamke Zapata Racing »Flyboard Air Test1«, ki si ga je ogledalo 3,7 milijona gledalcev. V nadaljevanju lestvice so še LG Mobile Global z oglasom »LG G5 : Jason Statham Commercial«, ki ga je v aprilu videlo 3,2 milijona ljudi, nato pa sledi Gatorade z že omenjenim oglasom »Dear Peyton« in 3 milijoni ogledov. Na repu lestvice sta še enkrat Apple z oglasom »iPhone 6s – Timer – Behind The Scenes« (2,4 milijona ogledov) in Organic Valley z videom »Organic Balance: Real Morning Report«, ki ga je v aprilu videlo 780.000 ljudi.

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

Kot je Google že pred časom obvestil, bo pred 1. marcem 2024 posodobil svoje zahteve za oglaševanje v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Prihajalo bo do večjih sprememb v pravilih oglaševanja, ki jih bo treba upoštevati, saj bi neupoštevanje tega...
Na prihajajočem tekmovanju DIGGIT, ki velja za prestižno priznanje na področju digitalnih komunikacij, bo kot član žirije sodeloval Denis Jakin, direktor poslovnega razvoja v digitalni agenciji W3B. Njegova vloga bo ključna pri iskanju in nagrajevanju projektov, ki ne le...
Orodje je človekov podaljšek roke, s katerim lažje opravlja svoje delo. Kako uporabno je orodje, se kaže predvsem v načinu upravljanja in izkoriščanja le-tega pri uspešnosti izvajanja svojega dela. Ena od osrednjih nalog vodje projektov je (kot je že iz...