V iskanju ravnovesja med delom in zasebnim življenjem

V poslovnem svetu veliko slišimo o pojmu work-life balance. V slovenščino ga prevedemo kot ravnovesje dela in zasebnega življenja, a v glavnem slišimo in uporabljamo angleški izraz.  

Naraščajoča pomembnost work-life balanca 

V novejših raziskavah strokovnjaki ugotavljajo, da je ljudem work-life balance vedno bolj pomembna vrednota, ki pogosto nadvlada napredovanja in plačilo. Podatki iz raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 9.000 delavcev iz Združenega kraljestva, denimo kažejo, da je 65 % iskalcev zaposlitve pripisalo večjo pomembnost work-life balanceu kot visoki plači in podobnim ugodnostim.  

V ZDA pa je v raziskavi FlexJobs Career Pulse Survey 2022 od 4.000 anketirancev 63 % udeležencev poročalo, da bi trenutno raje izbrali zdrav work-life balance kot boljše plačilo. 

A kako vemo, kaj sploh je ‘zdrav’ work-life balance? Ali pa kako popravimo svojega?  

Work-life balance je razmerje med časom, ki ga namenimo službi in službenim obveznostim, v primerjavi s časom, ki ga posvetimo osebnim interesom ter hobijem.   

Gre za subjektiven in individualen pojem, ki se v praksi zelo razlikuje od osebe do osebe. Kar je za eno osebo zdravo ravnovesje med delom in zasebnim življenjem, lahko druga oseba dojema kot popolnoma neustrezno razporejen čas. Nekateri ljudje imajo zelo radi svojo službo, drugi pa komaj čakajo upokojitev.  

Vsi imamo različne življenjske poti, želje in potrebe, to pa se odraža tudi v našem individualnem konceptu work-life balance. Naše edinstvene življenjske okoliščine, odnosi, družinske obveznosti, poklicni interesi in osebne strasti vplivajo na to, koliko ur, pozornosti, sredstev in energije bomo namenili službi in koliko drugim stvarem. Ključno je, da se zavedamo te raznolikosti in spoštujemo odločitve drugih, zase pa najdemo lastno definicijo in ravnovesje, ki nam ustreza. 

Pomemben dejavnik pri doseganju zdravega work-life balance je zavedanje. To pomeni, da se moramo zavedati svojih prioritet, potreb in vrednot. Kaj nam je v življenju najpomembnejše? Kako želimo porabiti svoj čas? Ali je to več časa s svojo družino in prijatelji, več časa za hobije ali več časa za kariero, ki nas izpopolnjuje? Šele takrat, ko imamo jasno predstavo o svojih prioritetah, lahko oblikujemo svoj delovni in osebni urnik tako, da dosežemo work-life balance, ki je za nas primeren. 

Svoj optimalni work life balance lahko začnemo dosegati s petimi preprostimi koraki: 

  1. Postavimo meje: določimo jasne meje med delovnim časom in časom za osebne aspiracije. To pomeni, da se ob določeni uri konča delo in začne vse ostalo, kar nam je pomembno. 
  1. Upravljajmo svoj čas: uporabimo orodja in tehnike za učinkovito upravljanje časa, da se izognemo prekomernemu delu – koledar, rokovnik, opomniki ipd. 
  1. Naučimo se reči “ne”: naj nam ne bo neprijetno zavrniti dodatnih obveznosti, če menimo, da le-te ne sovpadajo z našimi prioritetami in željami. 
  1. Poskrbimo za svoje fizično in duševno zdravje: redna telesna aktivnost, zdrava prehrana in čas za sprostitev so ključni elementi na poti do doseganja zdravega work-life balanca.  
  1. Pogovorimo se s svojim delodajalcem: če smo v službi preobremenjeni s količino in naravo dela, se pogovorimo s svojim delodajalcem o možnostih prilagoditve delovnih pogojev, rokov, načina dela in podobno. 

V razmislek … 

Hm … sicer bi se lahko vprašali, ali sploh obstaja popoln work-life balance? Verjetno je odgovor ne, saj se naše življenje neprestano spreminja. Kljub temu si lahko postavimo cilj stremeti k ravnovesju, ki nam omogoča, da se počutimo izpolnjene tako v svoji karieri kot tudi v osebnem življenju. Vsaka oseba ima svoje edinstvene okoliščine, potrebe in cilje, zato smo sami sebi dolžni svoj čas razporediti tako, da čim bolj ustreza nam, in ne tako, da ustreza drugim.  

Ines Likar
Ines Likar
Študentka psihologije, ki najraje raziskuje tematike duševnega zdravja v povezavi z delom in delovnimi procesi. Najbolj jo zanima iskanje rešitev za izboljšanje kakovosti življenja zaposlenih, asertivna komunikacija ter spodbujanje pozitivnih in produktivnih delovnih odnosov. Ključnega pomena pa se ji zdi, da vsakdo po 8 urah dela vsak dan nameni še nekaj ur delu na sebi.

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

Kot je Google že pred časom obvestil, bo pred 1. marcem 2024 posodobil svoje zahteve za oglaševanje v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Prihajalo bo do večjih sprememb v pravilih oglaševanja, ki jih bo treba upoštevati, saj bi neupoštevanje tega...
Na prihajajočem tekmovanju DIGGIT, ki velja za prestižno priznanje na področju digitalnih komunikacij, bo kot član žirije sodeloval Denis Jakin, direktor poslovnega razvoja v digitalni agenciji W3B. Njegova vloga bo ključna pri iskanju in nagrajevanju projektov, ki ne le...
Orodje je človekov podaljšek roke, s katerim lažje opravlja svoje delo. Kako uporabno je orodje, se kaže predvsem v načinu upravljanja in izkoriščanja le-tega pri uspešnosti izvajanja svojega dela. Ena od osrednjih nalog vodje projektov je (kot je že iz...