Kdo ali kaj je marketing guru?

Marketing guru, laskavi naziv, ki si ga želi dobiti ali si ga nadeti marsikateri tržnik. Naziv marketing guru si je treba zaslužiti, ga pridobiti s trdim delom in sposobnostjo, ne pa si ga samooklicano nadeti in ga povrhu vsega izrabljati v lastne marketinške namene. Naslov se pridobi s časom z dodelitvijo oziroma odobravanjem družbe in stroke.

Kdo je resnični marketing guru?

Marketing guru je tisti, ki ne hvali samega sebe, se ne izpostavlja, ampak ga hvali le njegovo delo, njegova uspešnost, rezultati. Marketing guruja bi lahko definirali kot osebo, ki ima večletne izkušnje v marketingu. Osebo, ki se nikoli ne ustavi, se vseživljenjsko izobražuje na svojem področju in skozi svojo celotno kariero dosega zavidljive rezultate. Marketinški guru je oseba, ki aktivno prispeva k napredku in razvoju področja, s pomočjo lastnih raziskav, prispevkov in ugotovitev. Marketing guru je učitelj, je mentor, je tisti, ki zna in nesebično hoče predajati uporabno znanje, uporabne nasvete in izkušnje na znanja željene tržnike, z namenom, da dosežejo zastavljene marketinške cilje.

To, da postaneš marketing guru, zahteva svoj čas, vrsto pravih lastnosti, zanimanj in sposobnosti.

Kaj moraš imeti?

Da nekdo lahko postane marketinški guru mora biti samouk, mora in si upa znati pasti, se pobrati, se iz tega nekaj naučiti in svojo izkušnjo ponosno deliti. Marketing guru lahko postane le tisti, ki ne zaspi na svojih dosedanjih lovorikah, tisti, ki sprejme dejstvo, da se marketing spreminja ravno tako hitro kot se spreminja tehnologija.

Marketing so analize, raziskave, marketing so številke in korelacije. Pravi marketinški guru zna brati številke, jih pravilno interpretirati, povezati in jih pretvoriti v razumljivo misel, besedilo. Marketing guru zna napovedati in predvideti dogajanje in na to pripraviti sebe, svoje sodelavce ali naročnike. Je tisti, ki zna obvladovati tudi krizne situacije in jih obrniti v prid.

Marketing guru živi za to kar dela, v proces je vpet z dušo in telesom. Je karizmatična in samozavestna oseba, ki ima svoj znameniti stil in vedno pusti svoj pečat. Marketing guru se nikoli ne vda, si ne postavlja ovir in tako vedno najde pot do svojega cilja. Zaveda se svojih slabosti, prednosti, nevarnosti in priložnosti.

Številni svetovno znani guruji so s svojim znanjem in sposobnostmi zaznamovali svet marketinga in podjetništva. Postavili so standarde, ki jih mnogi občudujejo in si jih želijo doseči, preseči. Mnogi izmed njih so zgradili ali pomagali zgraditi imperije vredne milijone dolarjev. Spet drugi pa so teoretično zasnovali marketinške poti.

Bodimo unikatni in se vsak dan trudimo, da postanemo, si obujemo čevlje marketinškega guruja!

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo. Figma je eno najboljših...
Velika verjetnost je, da ste v pogovoru s prijatelji, ki veliko igrajo spletne igre ali se zanimajo za kripto valute in NFT-je, že slišali za Discord. A kaj zares je ta platforma, od kod izvira, kakšne so njene prednosti...
Figma

Osnove v Figmi

Kaj je Figma?  Figma je spletna aplikacija za urejanje grafik in oblikovanje uporabniškega vmesnika. Uporabite jo lahko za vse vrste grafičnega oblikovanja, od oblikovanja vmesnikov mobilnih aplikacij, oblikovanja prototipov, izdelave objav za družbena omrežja in še mnogo več.   Aplikacija se od...