Pinterest v 2024: In zakaj bi morali biti na Pinterestu prisotni že včeraj

Medtem ko Instagram in Facebook ostajata priljubljeni platformi za vzdrževanje stikov s prijatelji in deljenje utrinkov, uporabniki Pinterest izbirajo iz popolnoma drugačnih razlogov. Ali veste, kakšnih?  

Letos so upihnili že 14. svečko

Pinterest, ki presega običajno definicijo družbenega omrežja, je platforma za iskanje navdiha, uresničevanje želja in potreb. V letu 2024 je Pinterest praznoval že svoj 14. rojstni dan – spoštovanja vredno obdobje v svetu digitalnih medijev. 

Toda, ali ostaja Pinterest ključen kanal za trženje in deljenje vsebin za podjetja tudi v letu 2024 in v prihodnje? Brez pretiranega razmišljanja lahko odgovorimo — da, nedvomno.  

Več kot samo platforma 

Za podjetja in znamke Pinterest še nikdar ni bil tako zelo pomemben. V letu 2024 je postal nujno orodje, kar bi morale upoštevati vse znamke in podjetja.  

  • Pinterest zagotavlja varno okolje, kjer ustvarjalci in uporabniki lahko delijo različne vsebine brez strahu pred zamujanjem trendov (FOMO) ali spopadanjem z negativnimi objavami, komentarji ali odzivi.  
  • To je prostor, kjer lahko vsak izrazi svojo ustvarjalnost in najde inspiracijo, brez obremenitev, ki jih prinašajo sodobna družbena omrežja. 
  • Več kot 75 % tedenskih uporabnikov Pinteresta poroča, da platformo uporabljajo tudi ali predvsem za načrtovanje svojih nakupov, kar zelo jasno izraža njihov nakupni namen in cilje uporabe. 
  • Kar zadeva globalno aktivne uporabnike, se Pinterest po številu uporabnikov od januarja 2024 naprej uvršča na petnajsto mesto največjih platform na svetu. 
  • Globalno število mesečno aktivnih uporabnikov se je v zadnjem letu povečalo za kar 11 %. 
  • V Evropi je bilo zabeleženo 8-% povečanje števila mesečno aktivnih uporabnikov.  

Podana statistika ne potrjujele rasti in širitve Pinteresta kot platforme, ampak tudi njegov naraščajoč vpliv na globalni ravni. 

Pinterest

Trendi v letu 2024 

Tik pred začetkom vsakega novega leta Pinterest predstavi svoje poročilo in napoved trendov za prihajajoče leto. Projekt “Pinterest Predicts” se je dokazal kot zelo uspešen in zanesljiv. Že četrto leto zapored se lahko pohvalijo z impresivno 80 % uspešnostjo napovedi trendov, kar pomeni, da lahko brez slabe vesti zatrdimo, da napovedi lahko zaupajo tako potrošniki kot oglaševalci.  

Pinterest Predicts 2024

Pinterest pa ne skrbi samo za napovedi prihajajočih trendov, nanj se lahko obrnete tudi tiste dni, ko vam morda primanjkuje navdiha ali potrebujete dodatno pomoč pri ustvarjanju. Da boste ostali ustvarjalni in v koraku z najnovejšimi smernicami in trendi, redno spremljajte: 

Generacija Z na pohodu – kako mladi prevzemajo Pinterest 

Milenijci, pomaknite se, prihaja generacija Z!  

Leta 2023 je platforma napovedala, da Pinterest v bistvu postaja iz dneva v dan mlajši, saj kar 42 % njegovih mesečno aktivnih uporabnikov predstavljajo pripadniki generacije Z. 

Generacija Z Pinterest dojema kot pozitiven prostor, kjer lahko na veliko sanjajo in načrtujejo svojo prihodnost. Platforma jim omogoča, da raziskujejo in vizualizirajo svoje cilje ter karierne in osebne ambicije, zato postavljajo Pinterest v središče kot orodje za navdih in realizacijo svojih življenjskih načrtov. 

Generacija Z

Dva svetova v digitalnem vesolju – Pinterest vs. Instagram 

Pinterest in Instagram sta dve zelo priljubljeni platformi za deljenje digitalnih vsebin, vendar imata zelo različne lastnosti in predvsem načine uporabe. Medtem ko Pinterest deluje bolj kot vizualni iskalnik, kjer uporabniki shranjujejo osebne ideje in navdihe, Instagram služi kot platforma za deljenje vsebin, kjer se uporabniki med seboj povezujejo.  

Pinterest vs Instagram

Viri 

https://medium.com/@illyism/is-pinterest-still-worth-it-for-businesses-in-2024-3f0d93bb0002
https://www.strangesocial.com/pinterest-vs-instagram/
https://business.pinterest.com/en-gb/pinterest-predicts
https://investor.pinterestinc.com/press-releases/press-releases-details/2024/Pinterest-Announces-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2023-Results-Delivers-Record-High-Users-and-Robust-Margin-Expansion/default.aspx
https://newsroom.pinterest.com/en-gb/news/pinterest-predicts-2024

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

V dobi, ko so vsi dogodki, počitnice, druženja in celo obroki ovekovečeni na družbenih omrežjih, nas pogosto lahko obišče občutek, da nekaj pomembnega zamujamo ali da gre drugim bolje od nas. Pa so ti posamezniki tudi v resnici bolj...
Zagotovo ste že naleteli na ilustracije z gumijastimi okončinami živih barv, ki spremljajo animacije, oglase in še kaj bi se našlo. Če jih še niste, boste sedaj zagotovo bolj pozorni nanje. Gre za obuditev Corporate Memphis stila, ki v...
Pri pripravi marketinških strategij in načrtovanju kampanj se dandanes marketinški strokovnjaki še vedno držijo štirih ključnih vodnikov, tako imenovanih štirih P-jev marketinga: Product (izdelek), Price (cena), Place (mesto/kraj) in Promotion (promocija).   Idejno zasnovo za koncept Marketing Mixa – katerega del...