Najbolj uporabljene taktike spletnega oglaševanja

Spletno stran je mogoče oglaševati na več načinov. Naj vam predstavimo nekaj najbolj uporabljenih taktik spletnega oglaševanja.

Google oglaševanje

Najbolj poznano in gotovo najbolj napredno orodje, ki je trenutno na trgu ponuja, podjetje Google in sicer njihovo platformo Google Adwords. Google Adwords je primeren tako za začetnike kot tudi strokovnjake, vendar je merljivo dokazano, strokoven pristop k Adwords kampanji lahko učinkovitejši tudi za 300-odstotkov.

Facebook oglaševanje

Tudi drugi spletni gigant ima svojo platformo za oglaševalce, ki je demografsko veliko bolj izdelana vendar po naši oceni manj efektivna in dražja od dobre kampanje na spletnem iskalniku Google. Seveda pa je zadeva popolnoma drugačna v primeru, da ima vaše podjetje svojo Facebook stran, na katero usmeri uporabnike družbenega omrežja.

Google oglaševanje je lažje usmeriti v direktno povečevanje prodaje, medtem ko je oglaševanje na Facebook-u, v kombinaciji z Facebook stranjo vašega podjetja učinkovit način povečevanja prepoznavnosti blagovne znamke.

Nekaj več o obeh platformah si lahko preberete v našem zapisu o prednostih spletnega oglaševanja.

Oglaševanje prek elektronske pošte

Ena izmed starejših oblik oglaševanja, vendar še vedno zelo priljubljena, je oglaševanje prek elektronske pošte. Po naši oceni je tovrstna oblika oglaševanja dobrodošla predvsem v primerih ko želimo že obstoječega kupca pripraviti do ponovnega nakupa. Dober primer so spletne trgovine, ki svoje kupce obveščajo o prodajnih akcijah, popustih in nagradnih igrah.

Nagradna igra

Uspešno prenesena oblika oglaševanja iz tradicionalnih medijev so tudi različne nagradne igre na spletu. Uporabniki se prek različnih aplikacij potegujejo za številne nagrade. V kolikor je nagradna igra dobro zastavljena se vest o nagradni igri širi tudi prek drugih kanalov kot so npr. t.i. družbeno-socialna omrežja kot so Facebook, Twitter, Youtube, Myspace in drugi.

Oglaševanje prek PR novice

Večina novičarskih portalov in časopisnih hiš nudi možnost oglaševanja prek PR novice. Dobro sestavljena PR novica oziroma članek je lahko tudi odličen način za optimizacijo spletne strani.

V dobro oglaševanje spletne strani je potrebno vložiti veliko kreativne energije, dela, časa in predvsem je potrebno imeti dovolj izkušenj iz tega področja, ter z razpoložljivimi sredstvi in z različnimi pristopi pritegniti ciljno publiko.

Denis Jakin
Denis Jakin
Denis Jakin je vodilni slovenski strokovnjak za digitalni marketing, ki je svojo pot začel leta 2004.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Letos junija so nam pri Googlu predstavili novo oglaševalsko akcijo za ustvarjanje povpraševanja, ki so jo obogatili s funkcijo umetne inteligence za lažje doseganje še boljših rezultatov. Avgusta smo jo s pomočjo beta verzije že lahko preizkusili, od oktobra...
V našem članku smo pod drobnogled že vzeli Canvo in nekatere programe podjetja Adobe. Tokrat pa predstavljamo še eno zanimivo orodje iz Adobove skupine programov - spletno aplikacijo Adobe Express. Adobe Express vključuje osnovna orodja za urejanje slik in videov...
Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo. Figma je eno najboljših...