Najbolj uporabljene taktike spletnega oglaševanja

Spletno stran je mogoče oglaševati na več načinov. Naj vam predstavimo nekaj najbolj uporabljenih taktik spletnega oglaševanja.

Google oglaševanje

Najbolj poznano in gotovo najbolj napredno orodje, ki je trenutno na trgu ponuja, podjetje Google in sicer njihovo platformo Google Adwords. Google Adwords je primeren tako za začetnike kot tudi strokovnjake, vendar je merljivo dokazano, strokoven pristop k Adwords kampanji lahko učinkovitejši tudi za 300-odstotkov.

Facebook oglaševanje

Tudi drugi spletni gigant ima svojo platformo za oglaševalce, ki je demografsko veliko bolj izdelana vendar po naši oceni manj efektivna in dražja od dobre kampanje na spletnem iskalniku Google. Seveda pa je zadeva popolnoma drugačna v primeru, da ima vaše podjetje svojo Facebook stran, na katero usmeri uporabnike družbenega omrežja.

Google oglaševanje je lažje usmeriti v direktno povečevanje prodaje, medtem ko je oglaševanje na Facebook-u, v kombinaciji z Facebook stranjo vašega podjetja učinkovit način povečevanja prepoznavnosti blagovne znamke.

Nekaj več o obeh platformah si lahko preberete v našem zapisu o prednostih spletnega oglaševanja.

Oglaševanje prek elektronske pošte

Ena izmed starejših oblik oglaševanja, vendar še vedno zelo priljubljena, je oglaševanje prek elektronske pošte. Po naši oceni je tovrstna oblika oglaševanja dobrodošla predvsem v primerih ko želimo že obstoječega kupca pripraviti do ponovnega nakupa. Dober primer so spletne trgovine, ki svoje kupce obveščajo o prodajnih akcijah, popustih in nagradnih igrah.

Nagradna igra

Uspešno prenesena oblika oglaševanja iz tradicionalnih medijev so tudi različne nagradne igre na spletu. Uporabniki se prek različnih aplikacij potegujejo za številne nagrade. V kolikor je nagradna igra dobro zastavljena se vest o nagradni igri širi tudi prek drugih kanalov kot so npr. t.i. družbeno-socialna omrežja kot so Facebook, Twitter, Youtube, Myspace in drugi.

Oglaševanje prek PR novice

Večina novičarskih portalov in časopisnih hiš nudi možnost oglaševanja prek PR novice. Dobro sestavljena PR novica oziroma članek je lahko tudi odličen način za optimizacijo spletne strani.

V dobro oglaševanje spletne strani je potrebno vložiti veliko kreativne energije, dela, časa in predvsem je potrebno imeti dovolj izkušenj iz tega področja, ter z razpoložljivimi sredstvi in z različnimi pristopi pritegniti ciljno publiko.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Diggit  – konferenca, ki jo zaznamujejo digitalni trendi in inovacije v svetu oglaševanja – je letos že desetič zapored postregel z zanimivim naborom mednarodnih govorcev, prevladujoča tematika pa je bila umetna inteligenca, ki nas spremlja že skoraj na vsakem...
Pot tržnemu komuniciranju na družbenih omrežjih je tlakoval Facebook ob koncu leta 2006, ko je predstavil možnost oglaševanja na omrežju in postal dostopen tudi splošni javnosti. S hitrim pridobivanjem novih uporabnikov je hkrati spodbudil tudi razvoj in rast drugih...
Med priznanimi strokovnjaki s področja digitalnega marketinga, ki bodo letos izbirali najboljše digitalne projekte v Sloveniji, je spet tudi Maja Šorli Jakin, izvršna direktorica agencije za digitalni marketing W3B. “Sodelovanje v žiriji WEBSI vidim kot izjemno priložnost, da lahko aktivno...