Video marketing je bolj pomemben kot kadarkoli do zdaj

Video marketing se hitro razvija, zato je pomembno, da za svoja družbena omrežja začnete ustvarjati video vsebine.

Sem bolj vizualen tip, čeprav ko tole pišem, si mislim, da sem seveda tudi slušni tip in mi je pri prejemanju informacij, že od nekdaj pomembna celovitost, Upam si trditi, da to velja za večino ljudi. Na ta način si stvari lažje predstavljamo, si ustvarjamo mnenje in se odločamo za nadaljnja dejanja ali akcije. Zato so informacije, oglasi ali objave na družbenih omrežjih veliko bolje sprejete, imajo več ogledov in klikov, če imamo po branju ali ogledu dobro predstavo o tem, kaj smo prebrali ali videli. Poleg dobrega besedila, sta video in fotografija bolj pomembna kot kadarkoli do zdaj. Zlasti video, ki mu priljubljenost ne neha rasti.

Zakaj je video tako privlačen?

Kot sociologinjo me vedno zanima, zakaj so neka obnašanja v družbi takšna, kot so. Zakaj vsi visimo na družbenih omrežjih, mi sicer še danes ni jasno in se to sprašujem le še, ko dopovedujem svojemu najstniškemu sinu, da ne more več ur zaporedoma gledati vsebin na TikToku ali shortsov na Youtubu. Ob tem se hitro zavem, da video vsebine istočasno in zelo hitro zadovoljijo našo željo po pridobivanju informacij o določenem dogodku, produktu ali osebi. Prepričana sem, da se sin na teh platformah ne bi tako dolgo zadržal, če bi videe zamenjala kratka besedila.

Prihodnost video marketinga

Mnogi mislijo, da je video format namenjen samo mladim, vendar je vse več uporabnikov na različnih družbenih omrežjih in platformah, ki na primer raje pogledajo serijo story objav, kot da se premikajo po časovnici in berejo objave. In če preberejo besedila objave, se pogosteje ustavijo pri tistih objavah, ki so vizualno bolj zanimivo opremljene in privlačne. Na tem mestu je treba poudariti, da zaradi tega ne gre zanemariti dobrega besedila ali slogana, to je še kako pomembno, le zavedati se je treba velikega učinka, ki ga imajo vizuali na nas. In, če pogledam skozi prizmo marketinškega biznisa, je prihodnost zagotovo naklonjena video marketingu. Tudi vse več pametnih in naprednih podjetij ali znamk se je odločilo v svoje strategije vključiti video marketing. Kar je odlična poteza, če želijo ostati v koraku s časom.

Prednost pred konkurenco

Video marketing se hitro razvija, zato je pomembno, da za svoja družbena omrežja začnete ustvarjati video vsebine. Tega se lahko lotite sami, lahko pa prepustite, da to za vas storijo profesionalci. Ta poteza vam bo prinesla prednost pred ostalimi konkurenčnimi znamkami in posledično tudi večje učinke pri poslu. Ker pa so vsi začetki težki, včasih celo zastrašujoči, naj vas to ne ustavi. Za tiste, ki se boste tega lotili sami, v nadaljevanju navajam nekaj idej za lažji začetek.

Trendi video marketinga

Tako kot pri ustvarjanju klasičnih vsebin za družbena omrežja, na začetku najprej določite svojo ciljno skupino uporabnikov. Nato načrtujte teme, ki bi bile zanje najbolj relevantne in privlačne. Pri tem ne pozabite določiti ton in slog video posnetkov, torej ali bodo ti resni, smešni, informativni ali zabavni. Začnite z osnovami temami, kot je predstavitev svojih izdelkov ali storitve in kako ti delujejo. Posnamete lahko tudi pričevanja strank in njihova mnenja ali pa delite novice in vpoglede iz svoje panoge. Zelo priljubljeni videi pa so tisti, ki ponujajo strokovne nasvete. Predvsem se znebite strahu in zaplavajte v morju tem, ki se ponujajo.

Naročite se na #hashtag e-novice!

Novo na #hashtag.si

Letos junija so nam pri Googlu predstavili novo oglaševalsko akcijo za ustvarjanje povpraševanja, ki so jo obogatili s funkcijo umetne inteligence za lažje doseganje še boljših rezultatov. Avgusta smo jo s pomočjo beta verzije že lahko preizkusili, od oktobra...
V našem članku smo pod drobnogled že vzeli Canvo in nekatere programe podjetja Adobe. Tokrat pa predstavljamo še eno zanimivo orodje iz Adobove skupine programov - spletno aplikacijo Adobe Express. Adobe Express vključuje osnovna orodja za urejanje slik in videov...
Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo. Figma je eno najboljših...