Nasveti za izboljšanje oblikovanja UI vmesnika v Figmi

Oblikovanje spletne strani, uporabniškega vmesnika ali uporabniške izkušnje ni nikoli enostavno brez pravih orodij. Na srečo imajo oblikovalci danes dostop do številnih orodij, ki ne zagotavljajo le širokega nabora funkcij, temveč so tudi enostavna za uporabo.

Figma je eno najboljših orodij za oblikovanje, ki ga mora poznati vsak oblikovalec. Če ste začetnik ali oblikovalec, ki želi izvedeti več o Figmi, bomo v tem članku delili zelo zanimive nasvete in trike za izboljšavo vaših Figma projektov.

Uporaba belega prostora (white space)

Ne pozabite, da morate elemente dobro razporediti. Pametno uporabljajte prazen prostor (padding) in rob (margin). Uporabnikom pomaga, da se bolj osredotočijo na elemente ter ustvarijo hierarhijo in strukturo za boljšo berljivost.

Uporaba belega prostora (white space)

Prikaz interaktivnih elementov

Preprosto poskrbite, da so interaktivni elementi lahko prepoznavni. Uporabite barve kot identifikatorje, za boljšo dostopnost pa poskusite dodati tudi sekundarne identifikatorje, kot so podčrtaji.

Prikaz interaktivnih elementov

Uporaba enakih ikon

Obstaja veliko vrst ikon, ki vsebujejo različne sloge, oblikein linije. iIzogibajte se mešanju teh, saj bo to po nepotrebnem povečalo kognitivno obremenitev uporabnika.

Uporaba enakih ikon

Omejitev izbire barv

Najbolj priporočljivo je, da paleto omejite na dve glavni barvi in v nekaterih primerih na eno poudarjeno barvo. Tako bodo elementi bolj opazni in ne bodo preobremenili uporabnika.

Omejitev izbire barv

Uporaba kvalitetnih fotografij

Kakovost slike lahko močno vpliva na uporabnika. Poskrbite, da bo fotografija najboljše kakovosti, pa tudi velikost fotografije naj ne bo prevelika, saj lahko vpliva na čas nalaganja strani.

Oblikovanje spletnih strani ali vmesnikov je lažje s pravimi orodji, kot je Figma. V tem članku smo delili nekaj osnovnih nasvetov za izboljšanje vaših projektov in s temi nasveti boste izboljšali svoje oblikovanje in uporabniško izkušnjo. Ne pozabite, da se oblikovanje nenehno razvija in zato se tudi vi še naprej učite in izboljšujete na tem področju.

Pia Zorič
Pia Zorič
Kot grafična oblikovalka, ki se navdušuje nad ustvarjanjem in oblikovanjem, svojo kreativnost prelivam v vse vidike vizualne komunikacije. Z združevanjem estetike in funkcionalnosti skozi oblikovanje ustvarjam privlačne in intuitivne grafike. Moja edinstvena kombinacija veščin omogoča, da preoblikujem ideje v grafike, ki navdušujejo in izboljšujejo način, kako ljudje dojemajo svet okoli sebe.

Naročite se na #hashtag e-novice!

* obvezno polje

Privolim, da lahko W3B, d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

Enkrat mesečno prejmete e-novice. Dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za pošiljanje e-novic skladno s pogoji varstva osebnih podatkov. Odjavite se lahko kadarkoli.

Novo na #hashtag.si

Na prihajajočem tekmovanju DIGGIT, ki velja za prestižno priznanje na področju digitalnih komunikacij, bo kot član žirije sodeloval Denis Jakin, direktor poslovnega razvoja v digitalni agenciji W3B. Njegova vloga bo ključna pri iskanju in nagrajevanju projektov, ki ne le...
Orodje je človekov podaljšek roke, s katerim lažje opravlja svoje delo. Kako uporabno je orodje, se kaže predvsem v načinu upravljanja in izkoriščanja le-tega pri uspešnosti izvajanja svojega dela. Ena od osrednjih nalog vodje projektov je (kot je že iz...
V svetu grafičnega oblikovanja, kjer kreativnost in tehnološki napredek tvorita neprestano dinamično tkivo, se pričakuje, da bo leto 2024 prineslo ključne spremembe in navdihujoče inovacije. Grafično oblikovanje ni več zgolj estetski element, temveč postaja trend in prepoznavnost blagovnih znamk....